Lasagne van pompoen

Lasagne van pompoen

Ingrediënten (4 pers)pompoen-lasagne

1 pompoen
50 g boter
40 g bloem
800 ml melk
1 groentebouillontablet
200 g lasagnebladen (pakje 250 g)
100 g jong belegen kaas 50+ (biologisch), geraspt

Kost: 3 a 4 euro.

Bereiden
Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het pompoenvlees in plakjes van cm. Kook de plakjes 5 min. in weinig water met zout, giet ze af en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de boter in een steelpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Roer de bloem erdoor en bak op laag vuur 5 min. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Doe het bouillontablet erbij en laat op heel laag vuur nog 5 min. koken.

Schep een laagje saus in de ingevette ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Verdeel een deel van de pompoenplakjes erover, wat geraspte kaas, een laagje saus en dek af met lasagnebladen. Maak zo meer lagen met de resterende ingrediënten. Eindig met saus en kaas. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30-35 min. goudbruin en gaar.

578357_1379509925602590_1461416573_n