Links van Eten met de buurt

Op Uit je eigen stad  kun je veel informatie vinden over voedsel en voedsel verbouwen. De stadsboerderij beschikt over een eigen restaurant, stadsmarkt, winkel met producten uit de regio en je kunt er workshops en cursussen doen.

Budget koken biedt recepten voor zelf lekker, gezond en goedkoop koken.

Koop samen een koe!

Koop met de hele straat een koe voor duurzaam vlees op sameneenkoekopen  een collectief initiatief, waarbij meerdere mensen kunnen investeren in een duurzame maatschappij. Zo kun je bij sameneenkoekopen terecht voor het online bestellen van een vleespakket, dat wordt samengesteld uit  duurzaam  en traceerbaar rundvlees van alleen de beste vleeskoeien. Op deze manier ontvang je niet alleen het (H)eerlijkste rundvlees thuis, maar draag je bovendien een steentje bij aan de samenleving en het dierenwelzijn in Nederland.

De moestuinman leert je wat je weten moet over permacultuur en het starten van een moestuintje.

Voedseltuin Rotterdamvoedseltuin-logo komt op voor een gezonde stad. Zijn vóór een duurzame stedelijke samenleving, met gezond voedsel voor iedereen. Zonder armoede en sociale uitsluiting. Met mensen die actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor elkaar en hun omgeving. Met behulp van vrijwilligers kweken ze biologische groente en fruit om de pakketten voor de cliënten van de Voedselbank in Rotterdam aan te vullen. Daarnaast is het ook een werkgelegenheid project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Vegetarisch restaurant Het lachende varken Serveert betaalbare vegetarische maaltijden die bereid zijn met zoveel mogelijk biologisch geteelde en gefabriceerde producten..

Vegetarisch koken Kooktips, voedingsadvies  en recepten voor (parttime) vegetariërs en gezond voedselgeïnteresseerden.

Rotterdamse Munt Kruiden uit eigen stad maar ook voor workshops en lezingen over tuinieren in de stad.

Rechtstreex Is een initiatief waarbij je online groenten van de boer besteld en in de buurt bij een afhaalpunt weer ophaalt.

rotterzwamBij Rotterzwam  verbouwd men eetbare paddenstoelen op koffiedik en koffieschilletjes. Deze restproducten worden normaal weggegooid en verbrand in de vuilverbranding en nu hergebruikt. Het produceren en consumeren van paddenstoelen is veel efficienter en milieuvriendelijker dan het produceren van vlees.

 

Sporten en bewegen is heel goed voor iedereen! Vooral ook voor mensen met een handicap en/of chronische aandoening. Weet je niet hoe je dat aan moet pakken als chronisch zieke of gehandicapte en/of heb je geen geld om te sporten? In Rotterdam zijn organisaties die je hiermee willen helpen zoals bijvoorbeeld MEE Rotterdam.

 

banner-eencrooswijkervertelVeel foto’s en berichten met betrekking tot Crooswijk kun je vinden op de de hobbysite eencrooswijkervertel.nl

 

 

 

 

 

 

olijfolie