Loempiaatjes van Henk

Dit is een recept van onze chefkok Henk. Het is weer super lekker, goedkoop en ook makkelijk en leuk om  te maken. Heel geschikt als voorafje of als snack. Het recept kun je natuurlijk naar hartelust varieren.  Een (zelfgemaakt) dipsausje maakt het helemaal af. De loempiavellen en so-oen (Chinese vermicelli, glass noodles) kun je gewoon bij de toko of bij de Das op de Crooswijkseweg kopen.

Men neme:

  • loempia vellen
  • geraspte wortel
  • so-oen, geweekt en klein geknipt (Chinese vermicelli, glas noedels)
  • fijngesneden taugeh
  • vega gehakt (klein beetje)
  • fijngehakte peterselie
  • fijngesneden ui
  • peper
  • zout
Bereidingswijze:

Pak een loempiavel en leg het schuin voor je. Vul het dan met ongeveer twee lepels van het mengsel ( hoeveelheid hangt af van de grootte van het loempiavel) Diagonaal inrollen, zorgen dat ze goed gesloten zijn. Vouw links en rechts de vel over de vulling en dan de boven en onderkant.

Maak van bloem en water een dik papje en plak daarmee de vel dicht. Maak ze vooral zorgvuldig dicht omdat anders tijdens het fituren vocht uit de loepia lekt, je een hoop gespetter krijgt en de loempia’s kapot gaan.

Bak de loempia’s in de hete olie aan beide kanten bruin. Serveer met met een lekker zelfgemaakt loempiasausje en/of ketjap.

Eet smakelijk en veel plezier met het maken ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *