Meer voor mannen?

Dit voorjaar staan er twee leuke activiteiten op het programma bij Eten met de Buurt. We gaan bierbrouwen en worstmaken! Om alvast te kunnen proeven wat het gaat worden is Henk al druk in de weer geweest met zijn thuisbrouwerij. Het bier staat nu op fles na te gisten. Begin april organiseren wij een proefmiddag waarbij je kunt proeven wat je gaat maken in de workshops die later zullen worden georganiseerd. We gaan – geheel in de sfeer – ook darten! Afgelopen weekeind was ik bij Henk, die mij de kneepjes van h et brouwersvak alvast heeft laten zien. Het is scheikundeles, maar dan stukken leuker en met een positief resultaat. Voor mij ook weer eens wat anders, want de exacte vakken waren niet aan mij besteed.

Veel brouwerijen geven rondleidingen waarbij je veel leert over het brouwproces en die doorgaans in de brouwerswinkel eindigen. Hier koop je eigenlijk meer dan je lief is, maar ach, je bent geïnspireerd en het komt toch wel op. Tuurlijk is dat leuk, maar zelfgemaakte dingen smaken toch altijd nog net iets specialer. Of dat nou zelfgekweekte groenten betreft, zelf gedraaide worst, of een godendrank. Zelf maken is leuk, dankbaar werk en vaak milieuvriendelijk. Misschien dat daarom de volkstuinen en het stadstuinieren zo’n hype zijn vandaag de dag. Veel mensen willen weer meer betrokken zijn bij wat ze eten en drinken, en worden gelukkig kritischer waar het gaat om duurzame productie. De markt speelt daar flink op in: Rotterzwam biedt pakketten aan om zelf oesterzwammen te kweken op koffiedik, de volkstuinen kennen wachtlijsten, in Rotterdam zijn er organisaties als Úit Eigen Stad om zelfkweek te stimuleren. Je kunt allerlei kweeksets krijgen voor kruiden en groenten, waar tuincentra vrolijk mee zwendelen. Ooit eraan gedacht dat lege eierdozen heel geschikt zijn als kiembakjes en doormidden geknipte kleurloze pet-flessen prima minikasjes zijn? Benodigdheden voor je thuisbrouwerij zijn te koop via internet, van pannen tot ingrediënten. En thuis bierbrouwen gaat heel best in je eigen keuken heb ik gezien!

Bier, worst, darten? Meer voor mannen wordt de titel van dit stukje, dacht ik, naar de slogan van RTL7. Blijkbaar vindt de redactie van deze zender de shit die zij over de kijkers uitstorten niet geschikt voor tere vrouwenzieltjes. Meer voor mannen? Forget it! Bierbrouwen en zelf worstmaken is voor iedereen leuk om te doen, veel leuker dan RTL7 kijken. En levert nog wat lekkers op ook. En wat is er leuker dan na een workshop iets mee naar huis te kunnen nemen?

Hou facebook, de website en onze nieuwsbrief in de gaten voor informatie. Begin april is de proeverij, verdere info volgt nog.

Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *