Ovenschotel met groenten

ovenschotel-groenten

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 4 stengels bleekselder , in stukken gesneden
  • 2 rode paprika’s, zaadlijsten verwijderd en in stukken gesneden
  • 200 gr diepvrieserwtjes, 5 minuten voorgekookt
  • 500 gr aardappelen, geschild en in dunne plakken gesneden, 5 minuten voorgekookt
  • 4 wortels, geschild en in schijfjes gesneden, 5 minuten voorgekookt
  • 1 ajuin, in ringen gesneden
  • 200 gr geraspte emmentaler
  • klont boter
  • vloeibare boter (voor het instrijken van de ovenschotel)
  • 1 groentebouillonblokje, verkruimeld
  • zwarte peper uit de molen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Smelt een klont boter in een wok en roerbak de ajuin + paprika 5 à 10 minuten. Doe er een verkruimeld groentebouillonblokje bij en roer door de gebakken groenten.

Beboter royaal een ovenschotel en doe er de voorgekookte aardappelen + gewokte ajuin en paprika + voorgekookte wortelschijfjes + voorgekookte erwtjes + rauwe stukjes bleekselder in. Schep de groentjes wat door elkaar.

Strooi de geraspte emmentaler over de ovenschotel met groenten en kruid met zwarte peper uit de molen.

Zet de groenteschotel met kaas 20 minuten in de oven.

çömçe