Welkom, schuif aan bij Eten met de Buurt

Wie zijn wij?

Stichting Eten met de Buurt is een buurtinitiatief op wijkniveau zonder winstoogmerk, en richt zich met name op bewoners van Crooswijk en omliggende oude wijken. Uitgangpunt van de activiteiten die door Eten met de Buurt worden georganiseerd, is dat ook mensen met een smalle beurs deel moeten kunnen nemen aan activiteiten en gezamenlijke maaltijden ‘buiten de deur’. Hiermee wil Eten met de Buurt de sociale samenhang in de wijk vergroten en  eenzaamheid van bewoners voorkomen. Eten met de Buurt organiseert haar activiteiten op verschillende, gemakkelijk bereikbare,  locaties in de wijk. Toegankelijkheid, betaalbaarheid en aansluiting op de behoeften van de doelgroep staan centraal in de activiteiten en bijeenkomsten van Eten met de Buurt.

Met haar activiteiten wil Eten met de Buurt meewerken aan bewustzijn waar het gaat om  een duurzame economie, gezondheid en welzijn.

Wat doen wij?

Gezamenlijke maaltijd
“Plezierig tafelen schept een onderlinge band tussen de disgenoten, een band die uiteenlopende karakters dichter bij elkaar brengt, de tongen losmaakt en ook de scherpesameneten- (7) kantjes wegneemt van sociale verschillen.” Brillat-Savarin, 1826

Minimaal één maal per week verzorgt Eten met de Buurt tegen een kleine vergoeding een gezonde en gezellige drie-gangen maaltijd voor bewoners in de buurt. De maaltijd wordt bereid door een professionele kok. Vanaf 2016 zal er maandelijks één avond geheel vegetarisch worden gekookt, en kan worden gekozen tussen vlees/vis of vegetarisch.
De maaltijden worden georganiseerd vanaf mei 2007 op de dinsdagen in het gebouw van Speeltuinvereniging Schuttersveld, Schuttersweg 74 in Crooswijk. Inloop is vanaf 18.00 uur, rond 18.30 uur wordt de maaltijd opgediend.

Bewoners kunnen zich inschrijven via de website, en krijgen via de nieuwsbrief  informatie over het menu.
Wil je de nieuwsbrief ontvangen en deelnemen aan de gezamenlijke maaltijd? Meld je aan via onderstaande link! Ook is Eten met de Buurt te vinden op Facebook, waar je nieuws en menu’s kunt vinden.
Gezamenlijke maaltijd

Cursussen en workshops
Een aantal malen per jaar verzorgt Eten met de Buurt cursussen, workshops en lezingen rond voeding en gezondheid, duurzaamheid en milieu. Hierbij kan ook worden gedacht aan excursies, gezamenlijke kookactiviteiten, wandelingen en picknicks. Toegankelijkheid in prijs en opzet zijn uitgangspunt voor de activiteiten, om deelname voor zoveel mogelijk bewoners mogelijk te maken. Eten met de Buurt  probeert in haar activiteiten aan te sluiten op de belangstelling en behoeften van de doelgroep.

worstenbier-02

De workshop bierbrouwen en worstmaken werd goed bezocht!

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerking met partners in de wijk.
Stichting Eten met de buurt streeft naar samenwerking en partnerschappen met andere lokale organisaties en initiatieven op het gebied van milieu en/of  een maatschappelijk doel om haar doelstellingen en doelgroep te bereiken.